objasnio

VLADETA JEROTIĆ: Često u braku da muž traži od žene pokornost, a ne poslušnost! Tada nema ljubavi!


Ovako je na brak gledao jedan od najvećih umova savremenog doba

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / AgapeShow

Profesor doktor Vladeta Jerotić gostujući svojevremeno u emisiji “Agape” protumačio je viđenje oca Tadeja o tome da žena mora bezuslovno poštovati i poslušati muža bez obzira da li je on etičan ili zreo.

Često ovakve stavove kritikuju savremeni, mladi ljudi. Međutim, nekada je potrebno samo razumno objašnjenje, da bi se shvatilo ono što deluje nerazumljivo.

Vladeta Jerotić je na svojstven način protumačio reči oca Tadeja:

Vladeta Jerotić
foto: Youtube Printscreen / Телевизија Храм

“Kada je otac Tadej govorio o apsolutnoj poslušnosti, mislio je na međusobnu poslušnost onako kako je apostol Pavle govorio o odnosu muškarca i žene, odnosno muža i žene. Samo međusobna poslušnost je dobra, ne treba da je samo žena apsolutno poslušna. Ali, poslušnost nije isto što i pokornost. Pokornost je vezana za strah a poslušnost za ljubav. Kada je otac Tadej govorio, onako kako je on umeo, sa puno ljubavi, sigurno nije potcenjivao ženu, niti mislio da žena treba da bude pokorna. A, nažalost, često se dešava u braku, i danas, da muž traži od žene pokornost a ne poslušnost. Naravno, onda ljubavi nema. Znači kada je ljubav u pitanju govorimo o obostranoj poslušnosti.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...