DAR

VLADETA JEROTIĆ OBJASNIO KAKO TREBA ZAPOČETI MOLITVU I ZAŠTO JE TO VAŽNO: Za ovo treba da se molimo, to je najveći dar!

Vladeta Jerotić definisao je kako bi trebalo započeti molitvu i šta je njen najveći dar!

Lifestyle
Autor:
VLADETA JEROTIĆ OBJASNIO KAKO TREBA ZAPOČETI MOLITVU I ZAŠTO JE TO VAŽNO: Za ovo treba da se molimo, to je najveći dar!
Foto: Printscreen/ Youtube/ beyondtime19

Karl Jung je tvrdio, da je čoveku urođena potreba da veruje, da pripada i prepusti se osećaju pripadnosti celini većoj i značajnijoj od njega samog. Iz vere nastaje jedan divan jedinstven kod koji je ugrađen u sve nas, a to je molitva.

Ona je savršeni vid komunikacije koji nam omogućava da se izdignemo na viši nivo postojanja, pomolimo se za svoje želje, potrebe, duševno stanje, ali i način na kojim se povezujemo sa uzvišenim, sa Božanskom energijom.

Profesor i psihijatar Vladeta Jerotić često je isticao značaj molitve za duševno zdravlje i mentalno stanje. Govorio je da čestim izgovaranjem molitve vežbamo memoriju, ali i negujemo i čistimo svoju dušu.

Kako se treba moliti prema Vladeti Jerotiću:

"Molitva počinje zahvalnošću. Molimo se za mogućnost da volimo, ne da budemo voljeni. Divno je biti voljen, ali je mogućnost da volimo u srži našeg bića, a srži doživljaja Boga, to je Dar."

Profesor napominje da svaku molitvu započinjemo sa zahvalnošću, a poznato je da kada smo zahvalni za ono što imamo, možemo dobiti više dobrog nego kada se prvobitno fokusiramo isključivo na ono što nam nedostaje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs