MUDRO

KAD JE U ŽIVOTU TEŠKO, BOGU SE OBRATITE OVIM REČIMA: Ove misli će vam dati snagu da nastavite dalje!

Kada ovo shvatite, lakše ćete podneti ono loše u životu

Zanimljivosti
Autor:
KAD JE U ŽIVOTU TEŠKO, BOGU SE OBRATITE OVIM REČIMA: Ove misli će vam dati snagu da nastavite dalje!
Foto: Shutterstock

Bilo da verujete da ništa ne možete da postignete u životu ili ste ubeđeni da ste rođeni pobednici, tako će i biti. Naša vera i naše misli, određuju tok našeg života. Zato kada je u životu teško, umesto da očajavate obratite se Bogu pozitivnim rečima i vodite ovim pravilima.

Svi su jednaki pred Bogom, niko nema privilegije.

Ruski psiholog Petar Mihalkov, govorio je koliko su pozitivne misli moćne i delotvorne. On je to shvatio kada je pročitao dnevnik svoje majke koja je ležala u bolnici. Nakon ovih redova, bilo mu je kristalni jasno - Ako je ikada i sumnjao, sada je uveren da su pozitivne misli sve i da nas one vode ka vrhu, čak i onda kada se nađemo na samom dnu.

„Danas ležim u bolničkom krevetu i čekam da me odvedu u operacionu salu, gde će mi biti odsečene dve dojke. Možda zvuči čudno, ali osećam se srećno. Ja, 69-godišnjakinja, prvi put sam primljena u bolnicu. Tokom proteklih nekoliko sati videla sam na desetine mladih ljudi na onkološkom odeljenju. Niko od njih nije imao više od 50 godina. Imam veliku sreću što sam se upravo sad suočila sa ovom nesrećom. "

Kada se nađete u neprilici ili u situaciji iz koje vam se čini da nema izlaza, pročitajte sledeće redove:

1. Prepreke su poželjne - mi rastemo uz njih

Sve u životu se dešava sa razlogom, a Bog nam daja samo onoliko koliko možemo da podnesemo i to je nešto o čemu treba dobro razmisliti. Čak iako ne vidite trenutno razlog zašto vam nešto ne ide u životu, čvrsto verujte da je to za vaše dobro. Bez teških trenutaka ne rastemo, ne napredujemo i ne postajemo bolji ljudi.

2. Sve u životu prolazi pa će i ovo

Sve je u životu privremeno. Tama noći, svežina jutra, sumrak. Kiša se pre ili kasnije završi. Rane zacele. Ništa nije večno. Potrebno je samo malo strpljenja i rezltati dođu.

Zapamtite: Ako još uvek niste tamo gde želite da budete, onda to nije kraj!

3. Traži i dobićeš

U raju su bila dva anđela. Jedan se uvek odmarao na oblaku, a drugi je leteo sa Zemlje ka Bogu. Anđeo u koji je odmarao odlučio je da pita drugog:

Zašto letiš tamo-amo?

- Nosim poruke Bogu koje započinju „Pomozi mi Bože ...“ A zašto se ti uvek odmarš?, uzvratio je pitanje.

- Moram da prenesem Gospodu poruke koje počinju sa „Hvala ti, Gospode ...“

"Svima nama je dato ono što kroz molitve tražimo. Kada prestanete da se žalite i molite za milostinju, život postaje bolji. I prestanite da budete ljuti na Boga ako vam ne usliši molitve ovog momenata. Za sve je potrebno vreme", kaže psiholog Mihalkov.

"Umesto toga, zahvalite Bogu na svemu što imate i što vaš život čini boljim. Fokusirajte se na pozitivne strane vašeg života i tek onda ćete privući još bolje i lepše okolnosti. Čak i kad je teško budite zahvalni na svemu što vam je ovaj život pružio, jer bes i gorčina ne donose ništa dobro", zaključio je.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs