tužno

Bili su u braku 70 godina, KORONA ih odnela zajedno: POSLEDNJA fotografija bake (92) i deke (92) CEPA DUŠU! (FOTO)

Baka i deka umrli od korona virusa zajedno u britanskoj bolnici, a njihova zajednička fotografija rastužila svet

Ljubav i zavođenje 10.02.2021. - 11:11h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Bračni par Margaret i Derek Firth preminuli su u bolnici u britanskom Traford u 92. godini i to u samo tri dana razmaka.

 

Margaret je najpre primljena u bolnicu Vejthenšejv jer je bila pozitivna na korona virus, ali je kasnije prebačena na Traford. Nakon toga, i Derek je primljen u bolnicu, a lekari su pristali da i njega premeste, kako bi bio sa suprugom, svesni da će se zbog godina, nažalost, teško preživeti.

 

Njihova ćerka Barbara Smit je za MEN opisala dolazak oca u bolnicu.

 

"Mama ga je samo pitala ‘gde si bio do sad?”. “Od tada joj se činilo da joj je bolje, da ju je to motivisalo”, rekla je Barbara i nastavila:

 

“Bio je to prilično tužan trenutak, ali bilo je zaista lepo što su oboje bili zajedno.”

 

Lekari su dozvolili da budu zajedno


Derek je preminuo 31. januara, a Margaret tri dana kasnije. Oboje su, s obzirom na godine, patili od drugih zdravstvenih problema, ali primljeni su nakon što su sezarazili korona virusom.

 

Najpre se zarazila majka, a ćerka se priseća kako su ju pozvali iz bolnice.

 

“Rekli su nam da nisu zadovoljni njenim stanjem, kako strahuju da bi mogla da ode i pitali nas da li bi neko želeo da je poseti. I naravno, moj otac je oduševljeno iskoristio priliku da je vidi”, priseća se. 

 

Mislim da se tada verovatno zarazio, ali da budem iskrena, sigurna sam da bi on to tako i hteo.Nema šanse da ne bi išao da je poseti”, kaže.

 

Barbara (50) se zahvalila “neverovatnom osoblju bolnice” koje je dozvolilo posete i drugim članovima porodice pre nego što su preminuli.

 

Ljubavna priča Margaret i Dereka počela je kada su imali samo 14 godina, a venčali su se u 1950. godine i veći deo života živeli u Partingtonu.

 

Margaret je završila mašinsku školu, a kasnije je radila kao čistačica u školi Broadoak na Trafordu, dok je Derek u početku bio mesar, a svoj radni vek završio kao trgovac.

 

Imali su potero dece, a kasnije su dobili 11 unučadi i četvoro praunučadi.

 

Barbara je rekla da oboje bili veoma druželjubive osobe i da se toga nisu odrekli ni  u starosti, kako u porodici tako i u lokalnim klubu penzionera.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...