KLJUČ USPEHA

Tajna savršenog odnosa: Što je muškarac emotivno inteligentniji, to je brak uspešniji!

Prema rečima istraživača, postoji recept za srećan život u dvoje 

Ljubav i zavođenje
20:20h Autor:
Foto: Shutterstock

Osnovni princip japanske borilačke veštine, aikido, nalaže da se radi pobede prvo povučete. Na  ovaj način taktikom dolazite do pobede umesto pokušavajući velikom silom da je ostvarite. Drugim rečima veći uspeh se postiže umnim radom i ulaganjem, nego brzim i napornim rešenjima. 

 

Isti princip važi i za život u braku, kažu naučnici. Ovo znači da je neophodno prihvatnje, razumevanje, razmena mišljenja i odanost između partnera.

 

Do uspeha se dolazi samo ukoliko slušate jedno drugo i pravite kompromise. Kada je kod muškarca razvijena emotivna inteligencija i u ovome učestvuje u istoj meri kao i suprotna strana uspeh u braku je neminovan.

 

Tokom dugog ispitivanja 130 bračnih parova, ustanovljeno je da su oni u kojima su muževi spremni na razgovor i pravljenje kompromisa bili dugotrajniji. Muškarci se vrlo teško otvaraju i razgovaraju sa partnerkama. Oni koji pređu ovu prepreku i nauče na početku veze da je dogovor ključ uspeha su na dobrom putu. 

 

Naterajte muškarca da non-stop misli na vas: Trikovi kojima ga možete potpuno izludeti!

foto: Shutterstock

Za sreću u braku je potrebna velika količina pre Svega, ljubavi i poštovanja, ali bez rada na toj vezi uspeh će izostati. Sama ljubav nije dovoljna. Svaki odnos, a naročito partnerski zahteva rad i ulaganje. 

 

Svađe su sastavni deo života i ponekad čak i poželjne, jer sukobi donose mogućnosti za razvoj. Međutim, ako se svađa završi tek tako i svako ode na svoju stranu, tu nastaje problem. Svaka svađa zahteva razgovor i rešenje, a to mogu samo emotivno inteligentne osobe i osobe koje su na istom umnom nivou.

 

Emotivna inteligencija oba partnera je potrebna za sklad. Ukoliko jedna od strana nije spremna da se žrtvuje s vremena, na vreme odnos neće biti kvalitetetan.

 

Istraživanje je pokazalo da su uspešniji oni brakovi u kojima muškarac zna kada treba da se povuče i pusti ženu da vodi. Ženama je potreban taj osećaj moći. 

 

Kad muškarac kaže savršena žena, na ove osobine misli!

foto: Shutterstock

Muškarac visokog nivoa emocionalne inteligencije razume i poštuje osećanja druge polovine. Ceni je i razume u svakoj situciji. Ima sposobnost da sasluša, prihvati njeno viđenje stvari i razume njene potrebe. Na prvom mestu prioriteta ste mu uvek vi kao par, a ne on kao pojedinac.

 

Ništa manje od ovakvog muškarca ni jedan žena ne sme nikad ni da prihvati.


Suština ljubavi nije da budeš zaljubljen, ni da te neko pazi i mazi: Ovako voli zrela žena!

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...