Recepata za jednostavan ručak ili barem prilog koji se može na brzinu pripremiti nikad nije dosta.
Evo jednog koji će vas svojim ukusom oboriti s nogu, a možete da ga kombinujete sa bilo čim.
Sastojci:
- 300 grama graška (svežeg ili smrznutog)
- 400 grama testenine
- 3 kašike maslaca
- 1 češanj belog luka
- malo parmezana
Punjeni krompir: Sočan i aromatičan ručak je savršen za leto! (RECEPT)
Priprema:
- U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuva.
- Istovremeno u tiganj stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vri nekoliko minuta. Ocedite ga, ali zadržite vodu od kuvanja.
- Dodajte testeninu u lonac provrele vode, a dok se testenina kuva na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte beli luk i lagano popržite nekoliko minuta.
- Sklonite sa vatre.
- Pola kuvanog graška stavite u blender, dodajte malo vode (3-4 kašike) koja vam je ostala od kuvanja graška, dodajte proprženi maslac i beli luk te naribani sir.
- Uključite blender i usitnite grašak. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj se kuvao grašak.
- Posolite i pobiberite po želji.
- Ocedite jesteninu i prelijte toplim sosom od graška, dodajte grašak koji niste usitnili u blenderu.
- Nakon serviranja na tanjir stavite malo narendanog sira.
Bez prženja i pohovanja: Za ručak spremite tikvice u rerni! (RECEPT)