Filete dobro ocedite, a hleb potpite u vodu i zatim ga dobro ocedite. Ribu sameljite sa hlebom, posolite, pobiberite, dodajte biljni začin i zamesite sve sastojke rukama. Formirajte uštipke, uvaljajte ih u kukuruzno brašno i pržite ih na jačoj vatri u dubokom ulju, a zatim ih ostavite na kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće. Savet Neprijatan miris tiganja u kom se pržila riba će brzo nestati ako ga obrišete novniskim papirom i operete sirćetom
Recepti sa Stilom
Riblji uštipci
Leto je, dajte prednost laganoj hrani
Recepti
16:08h Izvor: Gordana Simić
16:08h Izvor: Gordana Simić
Riblji uštipci, Foto: Shutterstock
- 30 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 1kg fileta soma
- 3 kriške hleba
- bibera, soli i biljnog začina po ukusu
- kukuruznog brašna po potrebi
- ulja po potrebi