Sastojci:
pakovanje gotovog lisnatog testa
400 g malina
150-200 g mlevenog keksa
2 kesice vanilin šećera
100 g šećera u prahu
1 žumance (za premazivanje)
malo ulja
Priprema:
Maline izgnječite ili izmiksajte u blenderu, pa im dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i mleveni keks. Mešajte dok ne dobijete izjednačenu smesu. Ukoliko je previše retka dodajte još malo mlevenog keksa.
Lisnato testo stavite na radnu površinu posutu brašnom i istanjite u pravougaonik debljine 3 mm. Duž jednog kraja testa rasporedite fil, pa urolajte. Ako vam ostane višak testa sa strane, isecite ga. Od jednog pakovanja možete da napravite 2 ovakva rolata.
Dobijeni rolat na svaki centimetar zarežite samo malo (ne do kraja), tako da se poznaju prorezi. Nakon toga secite komade željene veličine.
Napravljene rolnice stavite na pleh obložen pek papirom, pa ih premažite žumancetom umućenim sa malo ulja.
Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Brzi kolač sa kajsijama: Sočna i meka kao duša poslastica! (RECEPT)