Palačinke su jedan od onih deserata kojima nitko ne može odoleti, a kada želite da izgubite kilograme - one mogu postati pravi porok! Umesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje ne goje.
Smesa od ovsa, kokosa i prosa
Ovas, proso i kokos idealna su kombinacija, a kada se pomešaju dobijaju novo ruho kojem ne mogu odoleti ni najveći ljubitelji zdrave ishrane. Osobe osetljive na gluten najčešće spremaju ovaj delikates s bezglutenskim brašnom.
Potrebne namirnice:
- 1/2 čaše ovsenih pahuljica
- 1/2 čaše kokosovog brašna
- 1/2 čaše prosa
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera ili meda
- 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone
- 1 kašika bezglutenskog brašna
- 2 jaja
- 2 dl mlake vode
- 1 kašika ulja
Način pripreme:
1. Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica koje su gore navedene. Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.
2. U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.
3. Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.