Sastojci:
- 500-600 gr pilećeg belog mesa
- 1 kašika začina
- malo belog bibera
- 3-4 čena belog luka (izdrobljenog)
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo karija
- 1 kašika brašna
- 2 kašike prezli
- 1 kašičice senfa
- 2 jaja
- malo sode bikarbone
- 100 g krupno mlevenog kikirikija
- 100 ml jogurta ili mleka
Uputstvo:
Meso iseći na štapiće. U činiju razbiti jaja pa ih izlupati žicom i dodati sve nabrojane sastojeke i izjednačiti da se dobije žitka masa.
U to ubaciti pileće štapiće i ostaviti par minuta da upiju mirise.
Tepsiju dobro podmazati uljem i staviti u rernu da se ulje dobro ugreje pa poređati meso i peći na 220 stepeni C oko 15- 20 minuta da lepo porumeni.
Fantastnog ukusa, a mi vam preporučijemo da uz ovu piletinu poslužite i tartar sos.
Izvor: Kod bake u gostima