Recepti sa Stilom

Italijanski baget

Brz recept za iznenadne goste!
Recepti
14:28h
Italijanski baget
Italijanski baget
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 250g brašno
  • 5g svež kvasac
  • 200ml vode
  • 1dl maslinovog ulja
  • nekoliko maslina
  • soli po ukusu
  • krupna morska so

U malo vode rastopiti kvasac. Kad nadođe, sa ostalim sastojcima zamesite meko testo i ostavite da se udvostruči. Potom kidajte male komadiće, veličine šake, premesite ih na radnoj površini, a potom vlažnim rukama pravite prutiće (po želji možete napraviti velike bagete ili više manjih).Odozgo u svaki zabodite masline, premažite maslinovim uljem i pospite krupnom morskom solju (pazite da ne preterate). Tako pripremljene pre pečenja ostavite da u plehu odstoje oko 30 minuta i tek onda pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs