U malo vode rastopiti kvasac. Kad nadođe, sa ostalim sastojcima zamesite meko testo i ostavite da se udvostruči. Potom kidajte male komadiće, veličine šake, premesite ih na radnoj površini, a potom vlažnim rukama pravite prutiće (po želji možete napraviti velike bagete ili više manjih).Odozgo u svaki zabodite masline, premažite maslinovim uljem i pospite krupnom morskom solju (pazite da ne preterate). Tako pripremljene pre pečenja ostavite da u plehu odstoje oko 30 minuta i tek onda pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
Recepti sa Stilom
Italijanski baget
Brz recept za iznenadne goste!
Recepti
14:28h Izvor: Gordana Simić
14:28h Izvor: Gordana Simić
Italijanski baget
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 250g brašno
- 5g svež kvasac
- 200ml vode
- 1dl maslinovog ulja
- nekoliko maslina
- soli po ukusu
- krupna morska so