Kvasac rastopite u mlakom mleku i ostavite da nadođe. Sipajte ga u brašno koje ste prethodno stavili u vanglu. Dobro umutite mikserom 125 g Vital margarina, 50 g šećera i dodajte jedno jaje. Sjedinite sve zajedno i dobro umesite testo rukama. Koru razvijte oklagijom i stavite je u pleh obložen papirom za pečenje. Šljive podelite na pola, izvadite koštice i poređajte preko kore.
Izmešajte 50 g šećera i 50 g mlevenih oraha, a zatim pospite preko šljiva. Umutite preostali Vital margarin (125 g) sa 80 g šećera i u to dodajte kiselu pavlaku i tri žumanca. Belanca umutite da dobijete čvrst sneg i dodajte u smesu s margarinom. Prelijte preko šljiva. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 25-30 minuta. Kad pita bude gotova, ostavite malo da se ohladi, a zatim je pospite šećerom u prahu.