Sastojci: 600 gr svinjskog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 zelene paprike,

100 g graška, 100 g boranije, 200 g karfiola, 100 g brokolija, 100 g šargarepe, 2 paradajza, 100 g tikvica, malo mlevene paprike, lovorov list, 100 g pirinča,

začin, ulje, biber

Uputstvo: Na ulju propržiti seckanicrni luk, dodati seckanu zelenu papriku , zatim na kocke sečeno meso i sve dinstati sa malo vode.

img-1352.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Dodati svo povrće na kocke sečeno pa još prodinstati. Na kraju staviti opran pirinač, začin i alevu papriku preliti vodom da ogrezne poklopiti da voda ispari.

Prebaciti u đuveč u pleh, pa staviti u rernu da se zapeče oko 30 minuta da lepo porumeni.

Niste ništa lepše i ukusnije niste jeli...

Prijatno!

Ovo je najukusniji đuveč na svetu, jer za ovo jelo je zaista potrebno iskustvo. Spoj svih vrsta povrća uz dodatak začina, daje ovom đuveču savršen ukus pa ni najveći gurmani neće moći da nađu zamerku