Čak i najboljoj domaćici se desi da joj pukne neko jaje dok ih kuva ili boji za Vaskrs. Ako se i vama polomilo jaje, recept sa snimka je idealno rešenje za vas, a budite sigurni da ćete da oduševite sve koji budu videli pravi mali specijalitet!
U pitanju su pilići - punjena jaja. Sve što treba da uradite je da odsečete vrh jajeta i odvojite žumance. Takođe, da bi pilence moglo da stoji, treba da odsečete i donji deo jajeta, ali samo malo, tek toliko da ga izravnate.
Nakon toga, žumance pomešajte sa malo majoneza i senfa i posolite. Mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica. Špricem za ukrašavanje ili jednostavno kašičicom punite belance i dodajte odsečeni deo belanceta na vrh.
Kako da skuvate jaja, a da vam ne popucaju: Obavezne cake za Vaskrs!
Za lica pilića trebaće vam zrna bibera za oči i šargarepa za kljun. Takođe, od šargarepe pilićima napravite i nožice (za svaku nožicu trebaće vam po tri mala štapića šargarepe). Njih dodajte na kraju, kada ste jaje već stavili na tanjir.
Kao što vidite, dobro ćete da se zabavite, napravićete ukusna punjena jaja i oduševićete sve!