Pinca ili sirnica simbol je uskršnjeg stola. Zamesite domaću pincu i svi će Vas pitati za recept. Jako je aromatična, mirisna i prosto neodoljiva.
Od istog testa možete oblikovati i više manjih pinci. Izgledom jednostavan kolač, skroman što se tiče sastojaka, ali malo zahtevnog procesa izrade, neka se nađe i na vašoj svečanoj trpezi.
Potrebno je:
200 ml. mleka 20 ml. ulja 3 jaja 200 gr. sira so šećer 20 gr. kvasca 400-500 gr brašna

Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer jaja soli brašna i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da naraste na toplom oa razviti sm. debljine vaditi veće krofne.
U sir staviti belance pa izjednačiti i u svaku krofnicu staviti kašičicu sira i skupiti krofnicu i okrenuti.

Ostaviti da naraste. Kad naraste namazati žumancetom i makazama iseći na sredini u obliku krsića. Peći na 200 stepeni C 25 min.