Sastojci: 500g keksa, 8 jaja, 250g putera, 200g čokolade za kuvanjem, 250g šećera u prahu, 1/2l skuvane turske kafe, 250ml mleka.
Uputstvo: 250g putera umutiti sa mikserom sa 250g šećera u prahu, pa dodati 8 žumanaca (od belanaca napraviti šne). U šećer, puter i jaja dodati 200g otopljene čokolade za kuvanje. Kada to sve dobro sjedinite, dodajte šne i dobro izmiksirajte sve sastojke.
Torta kraljice Elizabete: Pravi se za 10 minuta, bez pečenja i muke! (RECEPT)
Ostaviti fil u frižider da se hladi jedno 15-tak minuta.
U pleh sa malo višljim ivicama, ređajte keks koji ćete prvo umakati u toplo mleko, pa utursku kafu. Kada pokrijete dno, stavite 1/3 fila. Naređajte tako i sledeći red, a treći samo ukrasite filom od čokolade.
Ostaviti kolač makar sat vremena u frižideru, da keks upije malo fila i da se stegne.
Prijatno!