Želite jednostavan, brz, topao desert koji se topi u ustima. Evo predloga, pečene punjene jabuke. Tople i sočne punjene jabuke sa suvim voćem i karamel prelivom mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglu sladoleda od vanile, dobićete pravo savršenstvo! Možete ih poslužiti i sa šlagom ili ukrasiti bombonicama. Uživajte u ovom predivnom i primamljivom desertu!
Potrebno je:
5 jabuka, 50 gr seckanih oraha, 50 gr seckanih smokava, 50 gr suvog groždja, malo džema od kajsija
Za karamel je potrebno:
300 gr šećera, 50 gr maslaca, 1 kašika (100 gr) pavlake (slatke ili kisele)
Priprema:
Jabuke oprati i izdubiti. Suvo voće ređati u jabuke i izmedju staviti po malo džema, završiti sa seckanim orasima. Posuti odozgo malo šećera. Pokriti folijom, malo je izbockati viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 30 min da se jabuke ispeku.
Istopiti šećer na tihoj vatri da dobije lepu braon boju, dodati seckan maslac i kašiku pavlake. Mešati da se sve lepo istopi i sjedini.
Pečene jabuke politi sa karamelom i ostaviti da se dobro ohladi i karamel stegne. Božanstven ukus! Ljubitelji karamela uživajte!
Uživajte!
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs