Potrebno je:
4 jajeta
300 g masti
100 g šećera u prahu
2 šoljice mleka
brašno (po potrebi)
ulje
4 šoljice šećera
1/2 kašike sirćeta
šećer u prahu
Priprema:
Žumanca, kašiku masti i malo šećera u prahu umutite, dodajte mleko i s brašnom zamesite testo tvrđe nego za hleb, piše Lepa & Srećna.
Podelite na 6 jufkica. Svaku jufkicu premažite uljem, pa svaku razvucite u tanku koru. Koru po dužini isecite na trake širine oko 2 cm (trebalo bi da su dugačke oko 20 cm). Svaku traku obavijte oko levka za šam-rolne (mogu da se kupe na pijaci) i pržite u zagrejanoj masti. Stavljajte ih na papirnati ubrus da upije masnoću, pa izvucite levke kad se rolne ohlade. Dok se rolne hlade, umutite šam od belanaca i šećera, dodajte sirće dok mutite, pa punite rolnice i uvaljajte ih u šećer u prahu.
Napomena: Sirće nije neophodno, ali ga koristite za svaki slučaj – da šam ne "spada".