Približavaju nam se najlepši praznici u godini. Ulepšajmo ih sa novogodišnjim kolačićima. Predlažem vam da probate dekorativne novogodišnje medenjake. Ovi veseli mirisni keksići će doneti pravu svečanu atmosferu na vašu trpezu, ali i osmeh na lica mališana.

Potrebno je:

300 gr brašna

100 gr šećera

100 gr meda

1 jaje

muškatni oraščić

karanfilić za medenjake

malo cimeta

malo praška za pecivo

100 gr maslaca

bakina-kuhinja-medenjaci-1.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Maslac, jaje, med i šećer mikserom dobro izmiksirati da bude penasto dodati brašno i prašak za pecivo cimet i karanfilić, muskatni oraščić .Sve rukama izmesiti u glatko testo. Razviti za pola centimetra i vaditi kalupima medenjake slagati u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Peći 10-15 minuta na 180 stepeni C.

U manji sud staviti nekoliko kašika prah šećera i pola soka limuna, pa stavite u špric ili u kesicu sa malim otvorom i tako ukrašavajte medenjake.

Uživajte!

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Ovi veseli mirisni keksići će doneti pravu svečanu atmosferu na vašu trpezu, ali i osmeh na lica mališana