Sastojci: 1 šolja brašna, pola šolje rendanog parmezana, kašičica soli, kašičica bibera, 3 parčeta pilećeg filea, kašika maslinovog ulja, 2 kašike putera, pola šolje seckane slanine, pola šolje seckane ljute paprike, šolja seckanog crnog luka, dva čena seckanog belog luka, 300 ml pavlake za kuvanje.
Priprema: Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smesu uvaljati pileće meso. Kašiku maslinovog ulja i puter stavite u tiganj, zagrejte i ispržite meso sa obe strane.
Izvadite pečeno meso i u isti tiganj odmah stavite slaninu, papriku i crni luk, i pržiti, da sve dobije lepu boju. Dodajte i beli luk, izmešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kratko prokuvajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite sa vatre.
Piletinu servirajte na tanjire i prelijte ovim sjajnim karbonara sosom.
Prijatno!
Pasta karbonara: Najbrže se sprema, nema tog ko je ne voli! (RECEPT)