Američki kolačići sa mrvicama tamne čokolade, kao stvoren je za ljubitelje malo jačih ukusa.
Sastojci:
Dva jaja
5 kašika mleka
100g šećera
125g putera
200g gorke čokolade za kuvanje
5 punih kašika kakaa
250g brašna
1 kesica praška za pecivo
Najjednostavniji čokoladni mafini: Gotovi za 10 minuta, uspevaju i neiskusnim domaćicama! (RECEPT)
Uputstvo: Belanca umutiti, pa dodati žumanca, zatim staviti šećer i dodati mleko. Iseći puter na kriške pa dodavati krišku putera i brašno naizmenično, dok testo ne postane gusto. Dodati kakao. Čokoladu iseckati na kockice i parčiće i ubaciti u testo. Varjačom umutiti.
Rernu zagrejte na 200C da se ugreje. Na pleh staviti pek folju i na nju ređati deo po deo testa sa supenom kašikom sa razmakom od 3 cm. Kolačići se peku oko 13 minuta. Probodite testo kašičicom, ako na njoj ne ostane testo, kolačići su spremni.
Hladni su sjajni, ali topli su božanstveni. Poslužite ih sa mlekom i uživajte!
Najukusnija čokolada koju možete napraviti kod kuće: Vaša deca i vi ćete je obožavati! (FOTO)
Bosin domaći sladoled: Puna usta čokolade! (RECEPT)
Brzi i jednostavan čoko koh: Svi uvek traže još ovog kolača! (RECEPT)