Meso iseći na medaljone a onda ih čekićem za meso istanjiti, posoliti i pobiberiti. Zagrejati ulje i ispržiti pripremljeno meso. Gotove medaljone izvaditi pa u preostalo ulje kratko propržiti brašno. Zatim, uz stalno mešanje sipati mleko. Kuvati oko 4 minuta, odnosno dok se ne dobije sos željene gustine. Na kraju dodati izdrobljenu gorgonzolu, skinuti sa vatre i mešati dok se sir ne istopi. Medaljne servirati uz 400 g kuvanog pirinča i 200 g kuvanog graška pomešanog i proprženog na maslacu. Sve preliti sosom od gorgonzole i poslužiti uz salatu po izboru.Savet: Meso ne sme stajati posoljeno zato što izvlači sok iz vlakana, zato ga ne solite mnogo pre pripreme, pečenja ili prženja
Recepti sa Stilom
Medaljoni u sosu
Ako volite sireve ovo je recept za vas!
Recepti
15:24h Izvor: Gordana Simić
15:24h Izvor: Gordana Simić
Medaljoni u sosu, Foto: Shutterstock
- 60 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 600g svinjskog filea
- 60g gorgonzole
- 500ml mleka
- 2 kašike brašna
- 3 Kašike ulja
- belog bibera i soli po ukusu