Penasto umutite četiri žumanceta, 250 g šećera i 125 g putera. Dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo, izrendanu pomorandžinu koru, tri kašike ruma, 1,5 dl mleka i 100 g mlevenih lešnika. Dobro izmešajte, dodajte sneg od četiri čvrsto umućena belanceta. Kalup za kuglof nauljite, pospite prezlama i sipajte pola mase. U drugu polovinu dodajte tri kašike kakaoa, prelijte preko prve mase i lagano promešajte viljuškom da se dobije šara. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45-50 minuta. Gotov kuglof pospite šećerom u prahu.SavetU kolač, tortu ili kuglof dodaje se vrlo malo alkohola, pa je sasvim bezbedno takav kolač dati mališanima
Recepti sa Stilom
Svečani kuglof
Kolač za sva vremena
Recepti
17:44h Izvor: Gordana Simić
17:44h Izvor: Gordana Simić
Svečani kuglof, Foto: Shutterstock
- 60 minuta
- Jednostavno
- Za 8 osoba
Sastojci
- 4 jaja
- 250g šećera
- 125g putera
- 300g brašno
- 100g lešnika
- 3 kašike ruma
- 1dl mleka
- 1 Prašak za pecivo
- 3 kašike kakaoa
- kora od pomorandže
- po potrebi prezla
- po ukusu šećera u prahu