Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i još neke druge tajne koje će vam olakšati kuvanje i učiniti vas pravim "majstorom" u kecelji.
1. Testeninu kuvajte minut ili dva manje nego što vam kažu uputstva na pakovanju. Naime, nakon što dodate vreli sos testenina će još dodatno omekšati.
2. Miris belog luka s prstiju možete da uklonite brzim i efikasnim trikom. Kako biste ga se rešili, 30 sekundi pod mlazom vode dobro trljajte ruke o kašiku od nerđajućeg čelika.
Jedite beli luk i ne brinite: Ovako ćete se rešiti neprijatnog zadaha!
3. Kada pečete u dubokom ulju, hranu koju dodajete par minuta držite na viljušci, uronjenu u ulju, pre nego što je ispustite u tiganj. Na taj način će se malo zapeći i sprečićete lepljenje za dno tiganja ili za ostalu hranu.
4. Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača jaja i margarin ostavite jedno vreme (pola sata do sat vremena) na sobnoj temperaturi kako bi se bolje mutili.
5. Svežinu bosiljku možete da produžite ukoliko ga stavite u šoljicu s vodom i ostavite na sobnoj temperaturi.
Kada kuvati sa svežim, a kada sa sušenim začinima: Iskoristite ih na najbolji način
6. Kako bi karfiol prilikom kuvanja zadržao belu boju u vodu dodajte malo mleka i soli.
7. Kada pravite pire krompir nakon što procedite krompir vratite ga u vrući lonac, pomerite s vatre i pustite da se osuši u toploj posudi još jedan minut. Nakon toga gnječenjem i dodavanjem vode i mleka dobićete baršunastu teksturu.
8. Da biste ublažili ukus špargli ogulite ih i uvaljajte u jednaku razmeru soli i šećera i nakon 10 minuta isperite. Nakon toga pripremite po želji.
9. Kako biste prilikom ceđenja limuna ili pomorandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte minut i nakon toga iscedite.
Trik sa zamrznutim limunom olakšava život: Ovu caku koristićete stalno! (VIDEO)