Malo ko zna da je šparoga veoma jednostavna za gajenje i da oko nje i nema nekog naročitog posla. Ona je višegodišnja bilja koja uspeva na laganom zemljištu koje je preko celog dana dobro osunčano. Osim povremenog zalivanja i čišćenja od korova, oko nje i nema drugog posla.

Mi smo špargle spremili na ovaj način:
Potrebno je: 10 špargli srednje veličine, malo masti, so i biber.
Priprema: Na srednjoj temperaturi pržiti špargle sa malo masti. Poklopiti tiganj, a špargle na pola preseći. Povremeno mešati. Kad omekšaju tako da se po malo uvijaju, špargle posolite i stavite malo bibera. Pustite neka se dinsta još pet minuta, skinite sa vatre i poslužite.
Uz špargle smo spremili i bukovaču sa lukom.
Potrebno: 1kg bukovače, 1 glavica crnog luka, so i biber.
Priprema: U tiganju staviti luk da se dinsta na malo masti, a kad postane staklast dodati bukovaču isečenu na kockice. Dinstati 15 min, posoliti i staviti biber i ostaviti još 5 minuta.
Ne zaboravite da mešate kako bukovača ne bi zagorila.