Napravite kolač koji će svojim ukusom oduševiti svakog ko ga proba!
Osim zanimljivog imena, ovaj kolač odlikuje ukus koji na prvi zalogaj osvaja vaša nepca i topi se u ustima!
Sastojci:
Za koru: Za fil:
- 7 belanaca - 7 žumanaca
- 7 kašika šećera - 7 kašika šećera
- 7 kašika oštrog brašna - 6 kašika oštrog brašna
- 3 kašike mlake vode - 1 kašika gustina
- 800 ml mleka - 250 g margarina
- 100 ml mleka (za prelivanje)
Za dekoraciju:
- 1 kesica šlaga
- 50 g čokolade
Priprema:
1. Za koru umutiti 7 belanaca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Sipajte u podmazan pleh obložen pek papirom i pecite na 160 stepeni dok ne porumeni (oko 25 min). Izvadite koru iz rerne čim dobije boju.
2. Dok se kora hladi, pripremite fil: dobro umutite žumanca, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Ostatak (700 ml) mleka zagrejte, pomešajte sa smesom od žumanaca, pa prokuvajte oko 5 minuta.
3. Ohladite krem, dodajte umućen margarin i sve dobro sjedinite. Kad se kora ohladila, izbockajte je čačkalicom i prelijte sa 100 ml mlakog mleka, a zatim preko nje rasporedite fil.
4. Za dekoraciju umutite šlag, rasporedite preko torte, pa ukrasite rendanom čokoladom i voćem po želji.
Priprema:
1. Za koru umutiti 7 belanaca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Sipajte u podmazan pleh obložen pek papirom i pecite na 160 stepeni dok ne porumeni (oko 25 min). Izvadite koru iz rerne čim dobije boju.
2. Dok se kora hladi, pripremite fil: dobro umutite žumanca, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Ostatak (700 ml) mleka zagrejte, pomešajte sa smesom od žumanaca, pa prokuvajte oko 5 minuta.
3. Ohladite krem, dodajte umućen margarin i sve dobro sjedinite. Kad se kora ohladila, izbockajte je čačkalicom i prelijte sa 100 ml mlakog mleka, a zatim preko nje rasporedite fil.
4. Za dekoraciju umutite šlag, rasporedite preko torte, pa ukrasite rendanom čokoladom i voćem po želji.