Sastojci za keksiće:
100 grama pirinčanog brašna
4 kašike maslaca
4 kašike mlevenih badema
4 kapiše heljdinog brašna
mrvica soli
3 kašike meda (ili javorovog sirupa)
vanila (po ukusu)
cimet (ili mešavina začina za medenjake, po ukusu)
½ kafene kašičice praška za pecivo

Za nadev:
marmelada ili džem po želji

Priprema:


1. Omekšali maslac promešajte s medom i začinima. Potom dodajte suve sastojke, pirinčano i heljdino brašno, so, prašak za pecivo i mlevene bademe.

2. Od smese umesite testo. Kuglu testa zamotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći.

3. Testo razvucite između dva komada prijanjajuće folije. Ako pokušate pretanko da ga razvučete, testo će pucati.

4. Isecite testo modlicama po izboru u obliku zvezdica, cvetića, srca, jelkica ili kružića. Imajte na umu da pola keksića treba da ima rupu na sredini.

5. Stavite keksiće da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 170 do 180 stepeni oko 10 do 15 minuta.

6. Dve polovine keksića spojite marmeladom ili džemom po želji. Prijatno!

Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Uvek je dobro imati nekoliko recepata za vegetarijance, kao i osobe koje teško podnose gluten. Ako zamenite maslac margarinom, ove ćete keksiće s mirisom Božića moći ćete da poslužite i veganima