Većina nacionalnih i regionalnih kuhinja ima svoju varijantu pohovanih šnicli koje su punjene nečim. Njeguška šnicla je jedno od ovakvih jela, a sve te šnicle poput Bečke, Zagrebačke ili Budimske zapravo su kopije franuskog recepta za odrezak "Kordon blu".
Samo se Karađorđeva šniclaod svih njih razlikuje po tome što se puni isključivo i samo kajmakom i zavija u rolnu, pa je zbog toga priznata kao autentičan recept.
Sastojci: 800 grama telećeg mesa; 50 grama pršute; brašno; ulje; 1dl supe; so.
Način pripreme: Meso operite, osušite salvetom i isecite na tanke šnicle. Izlupajte ih čekićem za meso i ostavite da malo odstoje.
Na svaku polovinu stavite tanko isečenu pršutu, presavijte na pola, pa krajeve izlupajte tučkom da se spoje.
Svaku šniclu posolite, ovlaš pokvasite vodom pa uvaljajte u brašno.
Pržite u vrelom ulju dok malo ne porumene pa dolijte malo supe i na laganoj vatri ostavite da se krčkaju. Služite ih sa barenim povrćem. Prijatno!