Govedinu prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Kad meso provri, dodajte kupus isečen na komade. Cveklu, šargarepu, paškanat, peršun i crni luk isecite na jednake komade, pa malo prodinstajte u poklopljenoj šerpi sa nekoliko tankih režnjeva slanine. Zatim sve stavite u lonac gde se kuva meso. Napravite zapršku i dodajte u lonac. Dodajte krompir i paradajz koji ste isekli na polovine. Pred sam kraj dodajte isceđeni sok od rendane cvekle i ostavite da ključa. Pre služenja začinite kiselom pavlakom.
Recepti sa Stilom
Boršč
Ukusno jelo
Recepti
20:36h Izvor: Gordana Simić
20:36h Izvor: Gordana Simić
![Boršč](/data/images/2013/05/13/13/1756_borsc_ls.jpg)
Boršč, Foto: Shutterstock
- 60 minuta
- Srednje teško
- Za 6 osoba
Sastojci
- 500g govedine
- 200g slatkog kupusa
- pola cvekle
- 1 Šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 1 Crnog luka
- nekoliko režnjeva slanine
- 3 krompira
- 3 sveža paradajza (ili 2 kašike koncerviranog pelata)
- kašika maslaca
- kašika brašna