Priprema:
Piletinu preliti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti. Tako začinjeno meso ostaviti da odstoji oko pola sata. Prokelj oprati i kuvati na pari oko 5-10 minuta, u zavisnosti od veličine. Važno je samo da se ne prekuva, to jest, da zadrži jako zelenu boju. Nakon kuvanja, skloniti ga sa vatre i blago posoliti. Piletinu grilovati oko 5-10 minuta sa obe strane, opet u zavisnosti od veličine parčeta. Nekolilo minuta pred kraj grilovanja u tiganj sa piletinom dodati prethodno prokuvan prokelj kako bi se sjedinili sokovi mesa i povrća. Kada je meso gotovo, tiganj skloniti sa vatre i poklopiti.
Dok se jelo malo prohladi spremiti sos. U posudu staviti dve kašike senfa, kašiku maslinovog ulja, malo soli i bibera po ukusu, i iseckati struk mirođije. Dodati kašičicu soka od limuna ili kašiku soka od pomorandže. Sve zajedno promešati dok se sastojci ne sjedine i sos ne postane ujednačen. Po želji u sos dodati kašičicu rendanog đumbira, karija ili čilija.
Zahvaljujemo našoj čitateljki na poslatom receptu. Prijatno!