1. Od 175 g margarina, šećera, malo soli, kvasca rastopljenog u mleku, brašna i 4 jajeta zamesite testo. Preostao margarin držite neko vreme na sobnoj temperaturi da omekša. Oklagijom razvucite testo u pravugaoni oblik ili krug. U sredinu stavite margarin koji vam je ostao, oblikovan u pravougaoni oblik, obavijte ga testom presavijajući ga kao knjigu.
2. Oklagijom dobro pritisnite testo da masnoća prione, zatim testo razvucite i ponovo presavijte načetvoro. Ostavite testo u frižideru da odstoji 15 minuta. Ponovo ga razvucite, presavijte i opet ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta.
3. Na kraju razvucite koru u pravugaoni oblik debljine nekoliko milimetara. Razvučenu koru isecite na šire šnite, ivice premažite razmućenim žumancetom, nafilujte smesom od pečuraka, šunke, kačkavalja, kečapa i origana, urolajte u kifle i stavite u podmazan pleh da se peče.
4. Kroasani se peku na temperaturi od 220 stepeni. Odozgo prelijte kečapom i narendajte sir.