Potrebno je: 

  • 800 grama do 1 kilogram krompira
  • 1 kašičica soli
  • 100 grama rendanog sira
  • Peršun, suvi začin i mleko po potrebi da bi ste dobili, pripremili pire.
  • 1 crni luk
  • 2 crvene paprike
  • 400 grama šampinjona
  • 150 do 200 grama suve slanine
  • Par kobasica
  • Začine dodajte po svom ukusu
  • 150 grama rendanog sira koji se topi

Pripreme:

  1. Skuvajte krompir sa kašičicom soli.
  2. Napravite pire krompir i ostavite ga sa strane.
  3. Prodinstajte crni luk, crvenu papriku, šampinjone, suvu slaninu i par kobasica - to će da vam bude fil.
  4. U vatrostalnu činiju ređajte red pire krompira, red fila od povrća i slanine i red pire krompira. 
  5. Zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa na oko 20 minuta. 
  6. Pred kraj stavite rendan sir da se istopi.
  7. Isecite i poslužite.