Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 150 g šunke (seckane na kockice ili trake)
  • 100 g rendanog sira (može kačkavalj, mocarela ili neki po tvom ukusu)
  • 2 jajeta
  • 100 ml pavlake za kuvanje ili kiselog mleka
  • 1 manji crni luk (po želji)
  • So, biber, i malo suvog začina (npr. origano, bosiljak)
  • Malo ulja ili putera za podmazivanje

Priprema:

Tikvice operi i iseci na tanke kolutove ili polukolutove. Po želji, na malo ulja proprži sitno seckani luk dok ne omekša. U dublju posudu umutiti jaja sa pavlakom (ili kiselim mlekom), dodaj so, biber i začine. U podmazan pleh ili vatrostalnu posudu poređaj red tikvica, pa pospi šunku i malo luka (ako koristiš). Preko toga prelij malo od smese sa jajima. Pospi rendani sir.

Ponovi slojeve dok ne potrošiš sastojke, a poslednji sloj neka bude sir i malo smese sa jajima.

Stavi u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i peci 25-30 minuta, dok lepo porumeni.

00:26
Brzi čokoladni kolač Izvor: instagram/fitwafflekitchen