Sastojci:

Peku se 4 kore, a za jednu ide: 

  • 4 belanaca
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašike brašna
  • 6 kašike oraha

FIl 1.

  • 16 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 250gr tamne čokolade
  • 250gr maslaca

Fil 2.

  • 500ml mleka
  • 80gr gustina
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanil šećer

Grilijas:

200 gr šećera

200 gr pečenih i očišćenih oraha

Ganaš:

  • 200gr čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema: Koru pravite tako što ćete umutiti penasto belanca i šećer, a onda špatulom umešajte brašno i mlevene orahe. Pecite koricu na 180 stepeni oko 20 minuta i tako ukupno četiri puta. Za to vreme pravite fil tako što ćete umutiti žumanca i šećer pa tako penasto umućeno skuvajte na pari i dodajte čokoladu. Kada se to lepo sjedini ostavite da se ohladi, a kada se ohladi umešajte u fil maslac.

Drugi fil pravite tako što ćete mleko skuvati sa šećerom i vanil šećerom na ringli, a odvojeno izmešajte gustin pa ga skuvajte kao puding u proključalom mleku. Kada se prohlade, oba fila sjedinite u jedan.

Grilijaš pravite tako što ćete rastopiti šećer, pa u rastopljen šećer dodati orahe ili lešnike. Tortu filujte i posle prelijte sa  rastopljenom čokoladom.