Fil:

  • 14 žumanaca
  • 150g šećera
  • 350g maslaca
  • 300g čokolade

Najvažnije je maslac i čokoladu istopiti zajedno.
U drugoj šerpici na pari kuvati prethodno umućena žumanca sa šećerom, sve dok se malo ne zgusne, uz konstantno mešanje. Skloniti sa šporeta pa dodati unutra otopljenu čokoladu sa maslacem. Mešati varjačom ili kašikom dok se skroz ne sjedini. Ostaviti prvo na sobnoj temperaturi da se prohladi pa onda u frižideru da se stegne ali ne previše, da bude mazivo.

Kore:

  • 14 belanaca
  • 250g šećera
  • 400g mlevenih oraha
  • malo soli

Podeliti sve sastojke na dva dela pa izmiksati 7 belanaca sa pola količine šećera i malo soli ali da ne bude čvrsto. Dodati pola oraha i izmešati ručno. Staviti na pek papir u tepsiji najvećoj, i peći na 180 stepeni Celzijusa izmedju 12-15 min.

Ponoviti postupak sa sledećom korom.

Kada su pečene, kore makazama iseći uzduž na po 3 jednaka dela. Dobije se ukupno 6 kora.

Na prvu koru mažemo otprilike šestinu fila i tako redom do kraja, kora-fil-kora-fil…Ko želi na poslednju koru i okolo može staviti neki dodatni čoko krem ili dekoraciju.
Ostaviti da se stegne u frižideru pa uživati u neponovljivom ukusu neodoljive Reforme!