Pohovanje je sinonim za bečku i parisku šniclu. Sem običnog pohovanja, koje počinje ubacivanjem mesa, povrća, palačinki ili voća u sveže prosejano brašno i dobro umućena jaja, i pečenja nakon toga (ili dodatnog paniranja u prezlama uz dodatak sira ili projinog brašna), postoji još mnogo načina kako se može poboljšati ukus hrane koja se pohuje. Evo nekih predloga...
Osnova pohovanja uvek su brašno i jaja. U jaja možete ubaciti i malo mleka ili neutralne pavlake kako bi se dobio jači ukus, a meso ili povrće bili mekaniji. Pohovanje se može završiti sa:
- sitnim semenkama suncokreta, što dopunjuje suvlja mesa ili tvrđe povrće
- bundevinim semenkama - daju sličan efekat kao semenke suncokreta i odlična su kombinacija s pohovanim sirom
- crnim (ili belim) susamom, uz koji sočna šnicla na tanjiru izgleda kao grumen uglja - idealan je za dekoraciju
- krupno seckanim lešnikom, koji je idealan za pohovanje voća i palačinki
- mlevenim orasima, koji su odlični za slatko-slane kombinacije
- kornfleksom, koji pohovanoj namirnici daje hrskavost.
SAVET: Sve namirnice koje se pohuju prže se u dubokoj masnoći i obavezno se stavljaju na papirnu salvetu, koja će upiti višak masnoće.