Sastojci:

Premaz 1:

  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • pola kašičice soli
  • 50 ml ulja

Premaz 2:

  • 150 ml kečapa
  • 100 - 150 ml paradajz soka
  • 1 kašika origana

Za nadev:

  • 300 - 350 g kačkavalja ili bilo kojeg tvrdog sira
  • 300 - 400 g šunke, šunkarice ili bilo koje salamice
  • 200 g mariniranih šampinjona, može i svežih

Još: 500 g gotovih tankih kora

Priprema:

Napraviiti rpemaz broj 1. Pomešati sve sastojke i dobro ih umutiti žicom.

Napraviti premaz broj 2. Sve sastojke pomešati i izmešati da se povežu.

Podelimo kore zatim na 2 ili tri dela, zavisno šta odlučimo da pravimo.

Šunkaricu naseckamo na tanke listiće. Sir narendamo. Šampinjone sitno iseckamo. Pleh podmažemo uljem i stavimo papir za pečenje.

Ja sve radim sa tankim korama, tako da, uvek imam u pakovanju 15 ili 16 kora. Sada sam imala 15 i delila sam na 3 dela jer sam htela da mi pizza rolat bude manji. Pošto sam imala 5 kora nadevi premaze sam rasporedila ovako:

  • 1. kora – 2, 3 kašike premaza od jaja,
  • 2. kora – premaz od paradajza i malo sira odgore
  • 3. kora – premaz od jaja, pa šunkarica i malo sira ( šakom onako samo malo pobacamo ), malo paradajza
  • 4. kora – premaz od jaja, malo sira
  • 5. kora – premaz od paradajza, šampinjoni i malo sira

Rasporediti možete i po svom izboru.

Uviti rolat i staviti u pleh. Postupak ponoviti još jednom ili dva puta. Premazati rolate ostatkom premaza od jaja, a ako utrošite sve napravite premaz od 1 jajeta i malo mleka ili jogurta. Odgore sam posula origanom.

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Za to vreme ostaviti rolate da odstoje.

Peći oko 40 minuta.

Pečene prohladiti pa poslužiti.

00:26
Brzi čokoladni kolač Izvor: instagram/fitwafflekitchen