Sastojci:
Premaz 1:
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- pola kašičice soli
- 50 ml ulja
Premaz 2:
- 150 ml kečapa
- 100 - 150 ml paradajz soka
- 1 kašika origana
Za nadev:
- 300 - 350 g kačkavalja ili bilo kojeg tvrdog sira
- 300 - 400 g šunke, šunkarice ili bilo koje salamice
- 200 g mariniranih šampinjona, može i svežih
Još: 500 g gotovih tankih kora
Priprema:
Napraviiti rpemaz broj 1. Pomešati sve sastojke i dobro ih umutiti žicom.
Napraviti premaz broj 2. Sve sastojke pomešati i izmešati da se povežu.
Podelimo kore zatim na 2 ili tri dela, zavisno šta odlučimo da pravimo.
Šunkaricu naseckamo na tanke listiće. Sir narendamo. Šampinjone sitno iseckamo. Pleh podmažemo uljem i stavimo papir za pečenje.
Ja sve radim sa tankim korama, tako da, uvek imam u pakovanju 15 ili 16 kora. Sada sam imala 15 i delila sam na 3 dela jer sam htela da mi pizza rolat bude manji. Pošto sam imala 5 kora nadevi premaze sam rasporedila ovako:
- 1. kora – 2, 3 kašike premaza od jaja,
- 2. kora – premaz od paradajza i malo sira odgore
- 3. kora – premaz od jaja, pa šunkarica i malo sira ( šakom onako samo malo pobacamo ), malo paradajza
- 4. kora – premaz od jaja, malo sira
- 5. kora – premaz od paradajza, šampinjoni i malo sira
Rasporediti možete i po svom izboru.
Uviti rolat i staviti u pleh. Postupak ponoviti još jednom ili dva puta. Premazati rolate ostatkom premaza od jaja, a ako utrošite sve napravite premaz od 1 jajeta i malo mleka ili jogurta. Odgore sam posula origanom.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Za to vreme ostaviti rolate da odstoje.
Peći oko 40 minuta.
Pečene prohladiti pa poslužiti.