Potrebno je:

  1. 500 gr pilećih bataka;
  2. 1 glavica crnog luka;
  3. 1 crvena paprika;
  4. 1 veća šargarepa;
  5. 1 krompir;
  6. 1 veća tikvica;
  7. ulje; so; biber; peršunov list.

Priprema: Na ulju propržiti seckan luk i seckanu papriku, dodati seckanu šargarepu pa tikvicu i na kockice krompir. Posoliti, pobiberiti može i suvi začin, pa dodati šolju od 100 gr opranog pirinča. Doliti vode da ogrezne i krčkati na tihoj vatri.

Batake posoliti pobiberiti, dodati ljutu tucanu papriku i dva veća čena belog luka izdrobljenog. Zatim dodati ulja i dobro izmešati. Kad voda u šerpi sa pilavom ispari poređati belolučene batake i peći u rerni na 200 stepeli C oko sat vremena.... Uživajte u fantastičnom obroku.