Potrebno za testo:

  • 250 do 300 gr. brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 30 do 40 gr. putera
  • 1 jaje
  • 100 mililitra vode

Fil ili nadev:

  • 400 do 500 gr mesa po vašem izboru
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 do 2 papričice ili 1 paprika
  • 2 do 3 krompira
  • 1 veći paradajz
  • so, suvi začin, biber, kari ili začine po svom ukusu

Priprema: Napravite testo tako što ćete umesiti brašno, so, jaje, puter i vodu. Tako dobijeno testo razvaljajte pa stavite u jednu činiju. Činiju obloženu testom punite sa mešavinom mesa i seckanog povrća, koje ste pre toga začinili. Testo spojite tako da povrće i meso zatvorite sasvim unutar njega. Prebacite u tepsiju, stavite mast ili puter na vrh i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.