Teleće šnicle sa obe strane izlupajte tučkom za meso, svaku u tankom sloju namažite mešavinom dve kašičice senfa i dve kašike ulja. Ugrejte preostalo ulje i maslac. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno, a zatim umočite u razmućeno jaje i odmah pržite na dobro zagrejanom ulju sa obe strane po tri minuta. Pržene pohovane šnicle sa senfom poređajte na topao tanjir i ukrasite sitno seckanim listovima peršuna.SavetPre nego što spustite šnicle koje pohujete u vrelo ulje, uvek ih lagano otresite jer će mrvice koje su otpale s mesa brzo izgoreti i dobiti gorak ukus
Recepti sa Stilom
Pohovane šnicle
Nutricionisti preporučuju teletinu
Recepti
15:42h Izvor: Gordana Simić
15:42h Izvor: Gordana Simić
Pohovane šnicle, Foto: Shutterstock
- 20 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 4 teleće šnicle
- 5 Ulja
- 2 maslaca
- 2 senfa
- jaje
- 3 brašna
- Peršunovog lista
- bibera i suvog začina od povrća