Isecite kore na trake, a ostatak kora usitnite i dodajte u posudu s višnjama i šećerom. Pripremljenom masom nafilujte kore, pa uvijte baklavu u trougao i stavite u nauljen pleh. Baklavu poprskajte uljem i pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni. Izvadite je iz rerne i prohladite, a zatim je ohladite u frižideru.SavetDa bi baklava bila sočnija, napravite sirup od vode i šećera kojim ćete preliti kolač kada se prohladi
Recepti sa Stilom
Neobična baklava
Približite sebi ukus orijenta
Recepti
15:30h Izvor: Gordana Simić
15:30h Izvor: Gordana Simić
Neobična baklava, Foto: Shutterstock
- 30 minuta
- Jednostavno
- Za 6 osoba
Sastojci
- 500g tankih kora
- 400g Višanja
- 150g žutog šećera
- 1dl Ulja