Posna pita na vodi, bez trunke ulja, sa pečurkama i paradajzom je mnogima omiljeno jelo tokom posta, a pravi se neverovatno lako! Potrebno vam je svega 10 minuta da je napravite, a pravo je uživanje za celu porodicu.

Porebni sastojci:

  • 2 praziluka
  • 400 g šampinjona ili pečurki po želji (prodinstati na malo vode)
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • Malo peršuna
  • 500 g kora za pite i baklave

Priprema:

Iseckajte pečurke na listiće i praziluk na kockice, pa zajedno ih izdinstajte na malo vode. Potom dodajte u fil sve začine i još malo promešajte, a onda sipajte 2 dcl kuvanog paradajza.

Zatim filujte gotove kore za pitu i premažite ih na kraju sokom od paradajza.

Peći na 200° 15-20 minuta, čim dobiju zlatno žutu boju, prekriti foliom i peći još 20 minuta.

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!

00:48
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU! Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam recept koji možete iskoristiti za Badnje veče, a sigurni smo da ćete se oduševiti kada probate ovu posnu pitu!