Posna pita na vodi, bez trunke ulja, sa pečurkama i paradajzom je mnogima omiljeno jelo tokom posta, a pravi se neverovatno lako! Potrebno vam je svega 10 minuta da je napravite, a pravo je uživanje za celu porodicu.
Porebni sastojci:
- 2 praziluka
- 400 g šampinjona ili pečurki po želji (prodinstati na malo vode)
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica soli
- Malo peršuna
- 500 g kora za pite i baklave
Priprema:
Iseckajte pečurke na listiće i praziluk na kockice, pa zajedno ih izdinstajte na malo vode. Potom dodajte u fil sve začine i još malo promešajte, a onda sipajte 2 dcl kuvanog paradajza.
Zatim filujte gotove kore za pitu i premažite ih na kraju sokom od paradajza.
Peći na 200° 15-20 minuta, čim dobiju zlatno žutu boju, prekriti foliom i peći još 20 minuta.
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!