Postoji trik kojim možete ubrzati kuvanjeslavskog žita i tako skratiti vreme pripreme. Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.

shutterstock-166522952.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pola kg pšenice belije
  • pola kg prah šećera
  • pola kg mlevenih oraha
  • 2-3 kesice vanilin šećera
  • pola kašičice cimeta
  • mleveni orasi i jezgra oraha za ukrašavanje

Priprema:

Potopljenu pšenicu ocedite pa nalijte čistu vodu. Kuvajte dok se zrno ne raspadne. za to će vam otprilike trebati 15-20 minuta, ako ste ga prethodno potapali. Zatim procedite i sameljite na mašini za meso. Mleveno žito sjediniti sa prah šećerom i mlevenim orasima. U pripremljenu masu dodati 2-3 kesice vanilinog šećera, i cimet po želji. Tako pripremljeno žito prebaciti u činiju za serviranje, posuti mlevenim orasima i ukrasiti po želji polovinama jezgra oraha.

(Stil/Stvar ukusa)

Kupci se suočavaju sa sezonom slava, Koliko je potrebno prosečnoj porodici?

Error in getting video.

03:25
Kupci se suočavaju sa sezonom slava, Koliko je potrebno prosečnoj porodici? Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam trik uz koji ćete najbrže skuvati slavsko žito.