Francuski kolač: Kremast i izdašan, topi se u ustima

Donosimo vam najbolji recept za Francuski kolač koji se topi u ustima.

Recepti
Francuski kolač: Kremast i izdašan, topi se u ustima
Foto: Printscreen Youtube/Radine Poslastice

Sastojci:

Kore:

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 vanilinog šećera
  • 150 g maslaca
  • 100 ml kiselog mleka ili pavlake

Kokos biskvit:

  • 6 belanaca
  • 150 g šećera
  • 150 g kokosa
  • oko 150-200 g višanja iz konzerve

Krema:

  • 6 žumanaca
  • 4-5 kašika šećera
  • 500 ml mleka
  • 1 puding od vanile ili 4 kašike kukuruznog skroba
  • 175 grama maslaca
  • malo rendane cokolade

Priprema:

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs