Sastojci:
- 500g gotovih kora za pitu
- 1,5kg jabuka
- 160g šećera
- Sok od 1/2 limuna
- 200 g suvog grožđa
- 1 lašičica cimeta
- 3 do 4 kašike griza
Preliv:
- 4 jaja
- 100g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanil šećera
- 250ml jogurta
- 100 do 120ml ulja
- 4 kašike griza
Priprema: Jabuke iseckajte i stavite sa šećerom da se prži. Dodati im sok od pola limuna pa nastavite da ih pržite još malo. Dodajte im suvo grožđe koje ste ranije potopili u vodu. Zatim dodadajte cimet, dodajte griz, promešajte i isključite i ostavite da se odmori.
Napravite preliv od jaja, šećera, jogurta, ulja, prašak za pecivo i griz. Sve to izmešajte pa prelivajte preko kore, a potom ih filujte i uvijajte u rolat. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20minuta, a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite još 20 do 25minuta.