Na umereno zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Kad porumeni, dodajte meso isečeno na kockice. Uz povremeno dolivanje vode dinstajte 10 minuta. Tada dodajte šargarepu isečenu na kolutove, dinstajte nekoliko minuta pa dodajte papriku isečenu na kocke. Dolijte malo vode i nastavite dinstanje još koji minut. Vatrostalnu činiju podmažite, pa na dno stavite kolutove krompira. Preko toga sipajte polovinu mase koju ste prethodno dinstali pa sipajte pirinač. Začinite i prelijte ostatkom mase. Po površini poređajte kolutove paradajza i stavite u rernu da se peče, oko 45 minuta na 200 stepeni.SavetOsnovnom receptu možete dodati i drugo povrće, najčešće plavi patlidžan i tikvice, koji će obogatiti i izgled i ukus jela
Recepti sa Stilom
Đuveč
Proleće u tanjiru
Recepti
12:14h Izvor: Gordana Simić
12:14h Izvor: Gordana Simić
Đuveč, Foto: Shutterstock
- 60 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 2 Ulja
- 2 paradajza
- paprike
- 200g junetine
- 100g šargarepe
- Crnog luka
- 200g krompira
- 100g pirinča
- soli i bibera