Neobična torta od palačinki: Jedan od najjednostavnijih recepata koji možete napraviti, a rezultat ostavlja bez daha

Ovu tortu od palačinki voleće strastveni sladokusci, deca, a verujemo i svi koji je budu probali

Recepti
Neobična torta od palačinki: Jedan od najjednostavnijih recepata koji možete napraviti, a rezultat ostavlja bez daha
Foto: Printscreen Youtube

Ako ste ljubitelj slatkiša i tražite nešto novo što će očarati vaša čula, torta od palačinki je savršeno rešenje za vas. Ovaj desert nije samo vizuelno impresivan, već je i neverovatno ukusan. Zamislite slojeve tankih palačinki, prelivene kremastim filom koji se topi u ustima.

Možda zvuči komplikovano, ali u stvarnosti je ovo jedan od najjednostavnijih recepata koji možete napraviti, a rezultat će vas i vaše goste ostaviti bez daha.

Vreme pripreme:

65 minuta

Sastojci:

  • 180 g oštrog brašna
  • 35 g kakao praha
  • Prstohvat soli
  • 10 g kristal šećera
  • 3 jaja
  • 260 ml mleka
  • 160 ml vode
  • 60 g meda
  • 25 ml suncokretovog ulja

Sastojci za krem:

  • 250 g krem-sira
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g kisele pavlake (punomasne)
  • 250 g slatke pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu
    Palačinke, Švarcvald Palačinke
    foto: Shutterstock

Priprema:

1. Za palačinke u činiji pomešajte brašno, kakao, so i šećer.

2. Dodajte jaja i mleko postepeno, stalno mešajući.

3. Potom dodajte vodu i mešajte dok smesa ne postane glatka.

4. Procedite testo kroz sitno sito da biste uklonili grudvice.

5. Dodajte med, promešajte i ostavite da odstoji 20 minuta.

6. Umešajte ulje u testo.

7. Na srednjoj vatri, podmažite tiganj i pecite palačinke s obe strane. Trebalo bi da dobijete oko 14 palačinki.

8. Za kreme u činiji pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu.

9. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte ovu smesu kremu i sve dobro sjedinite.

10. Svaku palačinku premažite kremom i preklopite dvaput. Zatim svaku premazanu palačinku slažite jednu na drugu, formirajući rolnu.

11. Umotajte tortu u kalup za torte i prekrijte providnom folijom. Ostavite je u frižideru da odstoji 8-10 sati.

12. Pre serviranja, tortu pospite šećerom u prahu za dodatni vizuelni efekat.

Stil / 24sedam

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs