Bela pahulja je bio omiljeni kolač Jovanke Broz: Poput oblaka punog mekog fila

Beli meki kolač sa kremastim filom je savršena letnja poslastica

Recepti
Bela pahulja je bio omiljeni kolač Jovanke Broz: Poput oblaka punog mekog fila
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci za koru:

  • 7 belanaca
  • 1 celo jaje
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike mlake vode

Fil:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 800ml mleka
  • 250gr margarina

Preliv za koru:

  • oko 100ml mleka
  • 1-2 kašike ruma

Dekoracija: Šlag i crna čokolada

Priprema: Razdvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo uz dodavanje šećera, dodamo brašno, mlaku vodu i jedno celo jaje. Koricu dobijenu od belanaca ispečemo.

Fil napravimo tako što u mleku skuvamo umućena žumanca sa brašnom, šećerom i gustinom. Kada se smesa skuva i prohladi, doda se margarin.

Koru prelijemo sa mlekom sa rumom. Kada se kora natopi, prelije se preko sa dobijenim filom, preko kojeg se stavi umućen šlag i narenda se čokolada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs