Majmunski kolač: Sočan, hladan, pun mleka, čokolade i banane

Kolač koji treba napraviti za vikend i uživati u njemu natenane uz kafu i lepo društvo

Recepti
Majmunski kolač: Sočan, hladan, pun mleka, čokolade i banane
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 3-4 kašike brašna
  • 1-2 kašike kakaa
  • 3 kašike vode
  • 1 prašak za pecivo

Preliv za koru:

  • 50-150 ml soka od pomorandže

Fil:

  • 500ml mleka
  • 6 kašike brašna ili 2 kašike gustina
  • 6 kašike šećera
  • 150gr čokolade za kuvanje
  • 250gr maslaca ili margarina
  • 4-5 banane

Dekoracija: 250 ml slatkom pavlake.

Priprema: Umutiti jaja i šećer pa dodati vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Umućenu smesu pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Vreo kolač prelijte sa sokom od pomorandže.

Zatim napravite fil od mleka kojem ćete dodati gustim, šećer i čokoladu za kuvanje, a potom i maslac i banane.

Dekorišite kolač sa slatkom pavlakom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs