Ako se pitate šta biste mogli danas da pravite za ručak imamo rešenje za vas. Ima li ko da ne voli lazanje? Iskreno sumnjamo. Ovaj recept za lazanje je brz i lagan, a italijanski specijalitet je prste da poližeš.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kupovnih kora za lazanje
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 300 gr mlevenog junećeg mesa
  • 300 gr kačkavalja
  • 500 ml paradajz pirea
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 150 ml crnog vina
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
profimedia0332508447.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Sitno iseckati luk i šargarepu pa prodinstati u tiganju na ulju, a zatim dodati mleveno meso. Kada se to proprži sipati vino i kada ono skoro ispari preliti paradajz pireom, začiniti i skloniti sa ringle.

U premazani pleh ređati kore pa crveni sos koji smo napravili, pa neutralnu pavlaku, pa narendani kačkavalj pa opet kora i sve tako dok ne potrošimo sav materijal. Na poslednju koru stavljamo samo neutralnu pavlaku, kačkavalj i origano.

Zatim u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo 30-ak minuta, zavisi od rerne.

Prijatno!

Bonus video:

01:16
Cookster TV, kuvar Miloš iz Knjaževca Izvor: Facebook

Ljubitelj ste italijanske kuhinje, a naročito lazanja, ali se plašite kako je previše komplikovano da ih napravite kod kuće, varate se, uz ovaj recept, gotove su očas posla