Ako se pitate šta biste mogli danas da pravite za ručak imamo rešenje za vas. Ima li ko da ne voli lazanje? Iskreno sumnjamo. Ovaj recept za lazanje je brz i lagan, a italijanski specijalitet je prste da poližeš.
Sastojci:
- 1 pakovanje kupovnih kora za lazanje
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 300 gr kačkavalja
- 500 ml paradajz pirea
- 500 ml neutralne pavlake
- 150 ml crnog vina
- so
- biber
- origano
- ulje
Priprema:
Sitno iseckati luk i šargarepu pa prodinstati u tiganju na ulju, a zatim dodati mleveno meso. Kada se to proprži sipati vino i kada ono skoro ispari preliti paradajz pireom, začiniti i skloniti sa ringle.
U premazani pleh ređati kore pa crveni sos koji smo napravili, pa neutralnu pavlaku, pa narendani kačkavalj pa opet kora i sve tako dok ne potrošimo sav materijal. Na poslednju koru stavljamo samo neutralnu pavlaku, kačkavalj i origano.
Zatim u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo 30-ak minuta, zavisi od rerne.
Prijatno!
Bonus video: