Jednostavan recept za lazanje: Postanite glavna zvezda kuhinje uz ovaj ukusni talijanski specijalitet

Ljubitelj ste italijanske kuhinje, a naročito lazanja, ali se plašite kako je previše komplikovano da ih napravite kod kuće, varate se, uz ovaj recept, gotove su očas posla

Recepti
Jednostavan recept za lazanje: Postanite glavna zvezda kuhinje uz ovaj ukusni talijanski specijalitet
Foto: Printscreen/youtube

Ako se pitate šta biste mogli danas da pravite za ručak imamo rešenje za vas. Ima li ko da ne voli lazanje? Iskreno sumnjamo. Ovaj recept za lazanje je brz i lagan, a italijanski specijalitet je prste da poližeš.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kupovnih kora za lazanje
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 300 gr mlevenog junećeg mesa
  • 300 gr kačkavalja
  • 500 ml paradajz pirea
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 150 ml crnog vina
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
Lazanje
foto: Profimedia

Priprema:

Sitno iseckati luk i šargarepu pa prodinstati u tiganju na ulju, a zatim dodati mleveno meso. Kada se to proprži sipati vino i kada ono skoro ispari preliti paradajz pireom, začiniti i skloniti sa ringle.

U premazani pleh ređati kore pa crveni sos koji smo napravili, pa neutralnu pavlaku, pa narendani kačkavalj pa opet kora i sve tako dok ne potrošimo sav materijal. Na poslednju koru stavljamo samo neutralnu pavlaku, kačkavalj i origano.

Zatim u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo 30-ak minuta, zavisi od rerne.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs